5 lekkere desserts van de barbecue

♪ Barbecue, barbecme, barbeceverybody! ♪ Krijg je ook zo’n zin om te gaan barbecueën met dit mooie weer? Ik vind het altijd weer een klein feestje als de barbecue aangaat. Vooral als we gasten over de vloer krijgen proberen we het culinair aan te pakken door meerdere gangen te bereiden.

Voor de eerste gangen (voor, tussen, hoofd) hebben we meestal voldoende inspiratie, maar een lekker dessert bedenken is toch lastiger. Dus ging ik het internet op en vond deze (supersimpele) nagerechten:

1. Ananas gevuld met rum en specerijen

Dit nagerecht hebben wij onlangs zelf gemaakt en is niet alleen lekker, maar is ook leuk om te maken – je moet alleen veel geduld hebben. We hebben het recept gevonden op de site van BBQ Helden die het ook weer van een andere site hebben geplukt, dus dat geeft wel een beetje aan hoe populair dit dessert is.

Om het gerecht helemaal compleet te maken hebben we er ook nog wat vanille-ijs bij geserveerd. Het is een heerlijk tropisch nagerecht waarmee je zeker indruk op je gasten maakt!

2. Gegrilde perziken met frisse mascarpone

Mijn zus heeft dit nagerecht een keer bij vrienden thuis gegeten en ze gaf hem aan mij als tip. Het recept hiervoor heb ik gevonden op (één van mijn favoriete kooksites) Rutger Bakt en staat binnen een half uur op tafel. Dit frisse zomerse dessert is makkelijk te maken en caloriearm; ideaal dus als je je buikje al rond hebt gegeten.

3. Zoete spiesjes marshmallows en witte chocolade

Dit lekkere nagerecht lég je niet op de barbecue, maar hang je erboven: de zoete spiesjes van Miljuschka. Een dessert dat ook leuk is om met je kinderen te maken; zorg wel voor extra lange pennen zodat ze hun handjes niet verbranden. Met al die mooie kleuren is het een vrolijke zomerse afsluiter van een heerlijk avondje barbecueën. 

4. Bananen gevuld met Rolo’s

“Weet goed wat je met je laatste Rolo doet”. In een banaan stoppen en op de barbecue leggen dus! Van de site BBQ Junkie (hoe kan het ook anders) heb ik dit lekkere foute recept. Geen idee hoeveel calorieën hierin zitten, maar als je je gezondheid belangrijk vindt: gelukkig zijn is óók heel goed voor je! Het is supersimpel om te maken en je hebt gegarandeerd succes!

5. Ananas Crumble

Voordat je verder leest: heb je een gietijzeren pan? Want zonder die pan kan je dit nagerecht niet maken; plastic handvatten smelten namelijk op een barbecue. Dit dessert hebben wij zelf wel eens op de barbecue gemaakt, alleen toen met appels.

Beide kan natuurlijk, maar voor een zomerbarbecue is ananas misschien nét iets toepasselijker; de appelvariant is dan leuk voor de winterbarbecue. Op de site van Leuke Recepten kan je het hele recept lezen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *