Contentmarketing: óók voor jouw bedrijf belangrijk

Bij de term contentmarketing gaat er misschien niet direct een lampje branden, toch zie je het overal om je heen, want hoe vaak kom je bij een blog terecht als je online op zoek bent naar een antwoord? Of hoe vaak schrijf jij je in voor een webinar voor meer informatie? Of luister je podcasts, bekijk je video’s of lees je whitepapers?

Contentmarketing is everywhere!

De definitie van contentmarketing is simpel: geef jouw doelgroep de content waar ze naar op zoek zijn. Content die relevant voor hen is, die hen boeit en ze kunnen gebruiken voor hun online onderzoek naar het antwoord op hun vraag. Content van goede kwaliteit waarmee jij laat zien dat jij jouw vak verstaat.

Op deze manier word je een autoriteit binnen jouw vakgebied, want jij hebt alle antwoorden op hun vragen. En degene die alle antwoorden geeft, heeft een streepje voor, zodat de de kans op een aankoop (conversie) steeds groter wordt.

Contentmarketing in een notendop

Om het te verduidelijken geef ik het voorbeeld van mijn onderzoek naar een geschikte bijkeuken. Dit startte ik uiteraard online. Ik tikte op Google in: beste indeling bijkeuken en een lijst van blogs met tips voor de beste indeling van een bijkeuken verscheen.

Na het lezen van een blog van een keukenwinkel met indelingtips speurde ik verder op hun site, want ik wilde weten: wat kunnen zij mij bieden? Ik bleef langer op hun website én heb uiteindelijk contact opgenomen. Deze blog heeft ervoor gezorgd dat ik hun naam onthouden heb (meer naamsbekendheid) en ik nu een serieuze lead voor hen ben.

Een blog, podcast of een nieuwsbrief?

Een blog is een effectief middel om jouw kennis te delen, maar sommige mensen luisteren of kijken liever dan dat ze iets moeten lezen. Welke vorm (podcasts, vlogs, video’s, whitepapers, webinars, nieuwsbrieven) jouw doelgroep het meeste aanspreekt, weet je pas na een gedegen onderzoek.

Daarnaast is het belangrijk dat je weet waar ze naar op zoek zijn en tegen welke problemen ze aanlopen. Aan de hand van deze informatie kan je gerichte en relevante content voor jouw doelgroep maken en in de vorm gieten die hen het meeste aanspreekt.

Contentmarketing duurt lang of duurzaam?

Contentmarketing is een langdurig proces: het onderzoek dat je op voorhand moet doen, het creëren van content en het meten van de resultaten. Het vergt nogal wat tijd. Daarnaast duurt het soms wel een half jaar voordat jouw blogs op de eerste pagina van Google verschijnen.

Is het gelukt om op die felbegeerde eerste pagina te komen? Dan is die moeite niet voor niks geweest, want je blijft daar wel even. Jouw concurrenten moeten namelijk hetzelfde werk verrichten om jou te verslaan én doordat men vaker op jouw URL klikt krijg je ook meer autoriteit.

Zelf doen of uitbesteden?

De meeste bedrijven hebben geen tijd of mankracht om uitgebreide blogs te schrijven of video’s te maken. Die tijd steken ze (geheel terecht) in hetgeen ze het beste kunnen: hun core business. Het is natuurlijk wel zonde om alle kennis die jij in al die jaren heb vergaard niet online te zetten, want je wil laten zien wat je in huis hebt en dat men bij jou moet zijn en niet bij de concurrent.

Belangrijk is om na te gaan waar je de nadruk op wil leggen en waarvoor je tijd te kort komt. Heb je iemand in dienst die op regelmatige basis relevante content kan delen op social media, maar heeft hij/zij geen tijd om (SEO) blogs te schrijven? Dan kan ik helpen om jouw expertise op papier te zetten en te vertalen naar een makkelijk leesbare blog. Relevant en mét de juiste zoekwoorden – je wil natuurlijk wel dat je online gevonden wordt.

Heb je wel tijd om jouw kennis op te schrijven, maar geen tijd om het op je socialmediakanalen te zetten? Ook dan kan ik helpen. Ik maak aansprekende socialmediaberichten die relevant zijn voor jouw doelgroep en zet ze – op het juiste tijdstip – op het juiste kanaal, zodat de hele customer journey gecoverd is.

Wil jij contentmarketing gaan toepassen? Neem contact met mij op, zodat we samen jouw contentmarketingwensen kunnen doornemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *