De 5 beste kooksites/kookkanalen volgens foodjunky

Zoveel kookwebsites en foodblogs! Weet jij nog waar je moet kijken? foodjunky heeft de 5 beste kookwebsites/-kanalen en foodblogs voor jou geselecteerd.

1. Gennaro Contaldo

“Why am I cooking so gooood?” Deze Engelse kreet – met Italiaanse tongval – hoor ik minimaal één keer per week door onze keuken schallen. Bijna alle Italiaanse gerechten die mijn vriend maakt, komen uit de koker van deze man: Gennaro Contaldo.

Met acht jaar stond hij al als kok in de lokale keukens van Amalfi. De kennis die hij hier heeft opgedaan nam hij 1969 mee naar Engeland om uiteindelijk in 1999 (in London) zijn eigen restaurant Passione te openen. In 2005 werd dit restaurant uitgeroepen tot het beste Italiaanse restaurant van Engeland.

Jamie Oliver heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat hij bekend werd bij het grote publiek. Ze leerde elkaar kennen in het restaurant van Gennaro’s vriend wijlen Antonio Carlucci: Neal Street Restaurant. Deze opgewekte Italiaan leert je niet alleen Italiaans koken, hij maakt je ook vrolijk! Kijk zelf maar op zijn YouTube-kanaal. 

2. Miljuschka

Deze opgewekte, no-nonsense chef maakt niet alleen de heerlijkste gerechten, ze is een inspirator voor velen. Met haar campagne #eerlijkefoto probeert ze korte metten te maken met alle perfecte plaatjes op social media. Om deze beweging in gang te zetten postte ze een foto van haarzelf – poedelnaakt – zonder filter en zonder make up, maar mét al haar rondingen. Echtheid en gewoon lekker eten: dát is waar het bij haar omdraait.

Kookwebsite Miljuschka

Haar kookwebsite met prachtige foodfoto’s is een lust voor het oog, maar dat niet alleen, deze site is zó gebruiksvriendelijk dat koken voor iedereen ‘a peace of cake’ wordt. Zo kan je:

  • een receptengedeelte aanmaken met jouw favoriete recepten;
  • het aantal personen veranderen, zodat ook de hoeveelheden veranderen (top!);
  • alle ingrediënten zijn binnen een handomdraai omgezet naar een boodschappenlijst.

Kooktips, podcasts over de favoriete gerechten van bn-ers, weekmenu’s, blogs over eten, Miljuschka’s favoriete food hot spots, kortom: de echte ‘foodjunky’s’ onder ons zijn hier aan het juiste adres!

Miljuschka’s Tres Leche Cake uitproberen? Lees het recept hier.

3. Rutger Bakt

Ben je zoetekauw en hou je van bakken? Dan kan je op de website van Rutger Bakt je hart ophalen. De winnaar van het kookprogramma Heel Holland Bakt heeft – naast zijn kookboeken – een website boordevol heerlijke bakrecepten.

Kookwebsite Rutger Bakt

Er staan hartige recepten op, maar de zoete recepten hebben duidelijk de overhand. Van drip cake tot peperpoot, van kerst tot high tea, als je op zoek bent naar goede bakrecepten: dít is jouw site!

De gebruiksvriendelijkheid van deze site zit hem vooral in de overzichtelijkheid. De recepten zijn (met foto) ingedeeld in categorieën en als je doorklikt zie je de recepten visueel weergegeven met de tijdsduur én de moeilijkheidsgraad. Ook als je met je kind iets wil bakken: deze site heeft het bakrecept waar je naar op zoek bent!

“Deelnemers klaar? Bakken maar!”

4. Donna Hay

Op 19 jarige leeftijd schreef deze Australische al haar eerste foodblogs. Een trein die is gaan rijden en nooit meer is gestopt:

  • Op haar 25e werd ze food editor bij Marie Claire Australië (snel daarna ook van Marie Claire Lifestyle).
  • In 2001 lanceerde ze haar eigen Donna Hay Magazine.
  • In 2011 kreeg ze haar eigen tv-serie (Fast Fresh and Simple).
Kookwebsite Donna Hay

Met 26 bekroonde kookboeken – waarvan er wereldwijd meer dan zes miljoen van zijn verkocht – is ze niet meer weg te denken uit de huidige kookwereld.

Ze staat bekend om haar eenvoudige en stijlgerichte aanpak en dat zie je ook terug op haar website: de foodfoto’s op deze website zijn zó prachtig gemaakt dat je er trek van krijgt!

5. Nigella Lawson

Deze knappe verschijning van 61. Ja 61! Is ooit begonnen als journalist en na een aantal jaren voor diverse kranten geschreven te hebben, verscheen in 1998 haar eerste kookboek (en bestseller): How to Eat; een boek met tips over de voorbereiding en tijdsbesparing in de keuken.

Haar tweede boek ‘How to Be a Domestic Goddess’ (die de cupcake-rage in gang heeft gezet) won de British Book Award voor auteur van het jaar. Na vele kookboeken die volgden en haar eigen kookprogramma ‘Nigella Bites’ is zij één van de bekendste (tv-)koks van de wereld geworden.

Kookwebsite Nigella Lawson

Vegetariërs en/of glutenintolerante mensen opgelet! Op deze site is er zoveel keus aan vegetarische en glutenvrije recepten, dat zelfs bij mij – als carnivoor pur sang – het water in de mond loopt. Toegegeven ze mogen wel iets doen aan de gebruiksvriendelijkheid van deze site, maar als je geen vlees en gluten eet is deze site echt een aanrader.

Gebruiksvriendelijk of niet, eigenlijk moet je deze charmante Britse gewoon in actie zien op haar eigen YouTube-kanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *