Over textjunky

De liefde voor dit vak is ontstaan toen ik stage liep als tekstschrijver voor reisvakbladen en reiswebsites. Van verslaglegging van een reis op Rhodos tot het interviewen van de directeur van Transavia: het fascineerde mij in alle opzichten. Spelen met woorden, de juiste tone of voice vinden, op emoties kunnen inspelen:

Schrijven is voor mij veel meer dan klakkeloos een tekst typen.

Iedereen is anders en vraagt om een andere manier van benadering. De kunst is om te kunnen schrijven voor elke doelgroep. Wat drijft een persoon? Wat maakt dat hij mijn tekst wil lezen en blijft lezen? Kortom: hoe ik prikkel ik mijn lezer? In welke vorm ga ik dat doen? Een blog? Een whitepaper? Webteksten? Allemaal hebben ze een doel op zich.

Het leuke aan blogs vind ik het informele karakter en het persoonlijke tintje. Een blog moet inspirerend doch informatief zijn. Geen zware materie, maar behapbaar. Voor mensen met een korte aandachtspanne (mijzelf incluis) dus ideaal!

Mijn tweede liefde is: lekker eten en drinken.

Laten we zeggen dat ik een echte bourgondiër ben. De keuze voor de hotelschool was dus ook een vrij logische. Daar heb ik geleerd wat écht proeven is. Geen gerecht mocht de keuken uit mits goedgekeurd: niet te zout, niet te vet, niet te zuur? Met name het vak wijnkennis leert je om je smaakpapillen optimaal te benutten. Deze opleiding heeft mij veel bijgebracht op het culinaire vlak en daar pluk ik nog steeds de vruchten van; het heeft mij wijzer én kritischer gemaakt ten opzichte van eten en drinken.

Gelukkig woon ik met iemand in huis die deze passie met mij deelt en ook goed kan koken! Elke dag schotelt hij mij de heerlijkste gerechten voor. Gerechten die gedeeld moeten worden. Daarom ben ik erover gaan schrijven en deel ik ze elke maand op mijn website, Instagram, Pinterest én in mijn nieuwsbrief in de rubriek: foodjunky.